Lifestyle

Behärska konsten att ställa in mål i fyra steg

Gå bortom att drömma
Låt oss först prata om vad ett mål inte är. Det är inte en fantasi eller en dagdröm, som båda sällan går förbi mullningsstadiet till konkret handling; de är helt enkelt idéer som så småningom tenderar att kasseras. Och Oettingen har under de senaste två decennierna genomfört en studie efter studier för att undersöka varför så många stora önskemål förångas, med denna slutsats: “Dagdrömmar och fantasier kan vara trevliga för tillfället, och de kan få oss att utföra enkla uppgifter,” Oettingen säger. “Men de hindrar oss i att hantera de hårda uppgifterna.”

Till exempel fantiserade högskolestudenter ofta om en framgångsrik karriärövergång, desto färre ansökningar skickade de ut och desto färre jobbbjudanden fick de. Överviktiga kvinnor som föreställde sig själva efter dieten som vindar förbi dessertbordet tappade 24 kilo mindre än de som förväntade sig brottas med frestelse.

Men drömmar kan spela en viktig roll för att hjälpa oss att formulera mål om vi samverkar dem med ett erkännande av hindren. Oettingen har utvecklat en metod med fyra steg som helt kan förbinda dig till genomförbara mål och kan hjälpa dig att släppa de som inte är det. Hon kallar metoden ”WOOP,” som beskrivs nedan.

Önskar
Hitta en tid och plats där du kan fokusera i 15 eller 20 minuter oavbruten. Identifiera en önskan i ditt personliga eller yrkesliv som du tycker är utmanande men möjligt.

Resultat
Fortsätt hålla önskan i ditt sinne och föreställ dig de allra bästa sakerna med att göra det verklighet. Hur ser ut och känns resultatet? Låt dig själv uppleva detta i ditt sinne så levande som du kan.

Hinder
Vad är det som kan hålla dig tillbaka från att uppnå målet? Tänk inte bara på externa hinder som ekonomin. Gräva djupt för att upptäcka de inre barriärerna, oavsett om det är ett beteende (stående på sidelinjen vid nätverkshändelser), en känsla (ångest) eller en självbedövande tanke (jag är alltid den minst intressanta personen i rummet).

Planen
Namnge en åtgärd du kan vidta för att övervinna hindret. En om-då-strategi kan vara till hjälp. Om jag alltid är för pressad av tidsfrister för att delta i nätverksevenemang, kommer jag att välja två funktioner i början av månaden och schemalägga dem som om de är kundmöten och inte kan avbrytas. Om jag känner mig orolig när jag går till mixern, hittar jag en person som står ensam och presenterar mig själv.

För att göra det, rita först det!
“Hopp är saken med fjädrar som sätter sig i själen”, skrev poeten Emily Dickinson. Ett väl inställt mål är något väldigt hårdare – falken som ligger på din axel som stickar dig och tvingar dig till handling. Det här är vad Murphy uttrycker HARD-mål, som beskrivs nedan.

Innerlig
Du känner en djupt sittande koppling till målen.

Animerad
Målen lever levande för dig.

Nödvändig
Du är så övertygad om det absoluta behovet av framtida utbetalningar av dina mål att du kan övervinna förhalning.

Svår
Målet träffar din söta utmaningsplats och placerar dig för att skjuta förbi din komfortzon till enastående prestanda.

På de målinriktande workshops som han leder riktar Murphy deltagarna att rita självporträtt av sig själva för att uppnå sina mål. Om du planerar att öppna ditt eget bageri, kan du dra dig själv mitt i en tom butik, flytta en ugn ut i rymden, rulla ut konditorivaror och sedan stå framför den byggnaden igen, denna gång bredvid två andra figurer – representera dina partners – med ett skylt med butik som säger “Main Street Bakery.” på en restaurang med din make.

Tanken är inte att komma i kontakt med din inre Van Gogh – Murphys favoritverktyg är en penna och en rättslig kudde – utan att animera dina mål till något som lever och andas för dig. Sedan får Murphy deltagarna dela sina teckningar med andra och be dem beskriva vad de ser. “Om den personen inte har en klar förståelse av vad ditt mål är, är det troligt att du inte gör det heller,” säger Murphy. Så det är bokstavligen tillbaka till tavlan.

Titta nu igen på bilden. Kan du ha bytat in ett fotografi av ditt nuvarande liv för att representera dina mål? I så fall är ditt mål inte tillräckligt ambitiöst. Ett mål som är djärvt och transformativt “kommer att tvinga dig att lära dig något nytt och göra grundläggande förändringar i ditt sätt att arbeta”, förklarar Murphy. “Det är inte en väg som du redan är på.”

“För att göra stora saker måste du sätta riktigt stora mål som är spännande för dig.”
Landers håller med. ”För att göra stora saker måste du sätta riktigt stora mål som är spännande för dig. Du uppnår inte din maximala potential som person eller som företag genom att sätta små inkrementella mål. “

Sign up for newsletter

Create an account for free access to an exclusive email newsletter delivering a selection of articles hand-picked by the editors (event updates, special offers and competitions)