Lifestyle

Enkle måder at gøre stress til din ven på

Ja, du læser den overskrift ret. Stress kan faktisk være en positiv ting, hvis vi reagerer på det på en opmærksom måde, siger mindie- og ledelsesekspert Laurie J. Cameron. Hun er grundlægger og administrerende direktør af PurposeBlue og forfatteren af ​​The Mindful Day: Praktiske måder at finde fokus, ro og glæde fra morgen til aften, og i dag har vi hendes tre tip til at bruge disse stressfaktorer til din fordel.

Kroppens reaktion på stress – hurtig hjerterytme og vejrtrækning, indsnævret syn og et strejf af adrenalin – er en evolutionær tilpasning designet til at mobilisere os til handling.

For eksempel, når du har en klientfrist, en eksamen næste dag eller et skiløb for at vinde, kan denne fysiologiske respons faktisk give dig energi og fokus til at udmærke dig. Imidlertid påvirker meget af tiden mønstrene i vores sind, hvordan vi fortolker begivenhederne i vores liv. Vi tildeler mening til frister, eksamener og andre menneskers adfærd, der tanker vores evne til at udføre.

Fordi du er bygget til at overleve, søger din hjernes eget alarmsystem efter trusler og udløser “fight-flight-freeze” stressrespons for at undslippe det, du fortolker som fare.

Nogle gange er farerne reelle – men i disse dage bliver vi udløst gennem dagen af ​​en kommentar, en overraskelsesbeslutning, en vred tekst, og også af den måde, vi forholder os til vores ansvar og til menneskene omkring os. Som menneske er din neurobiologi designet til at reagere hurtigt snarere end at tankevækkende reagere; at føle stress snarere end balance; og høre din indre kritiker snarere end positive, opmuntrende mulige ord.

Her er hendes tre bedste måder at øge din mestring i at reagere på stress.

1. Vælg et andet perspektiv. Vores tankesæt styrer, hvordan vi fortolker stress. Når vi bliver mere opmærksomme, er vi i stand til at være vidne til vores tanker og se, når vi skaber en intern selvtale, der bringer en negativ fortælling til grund. At vælge at se stressende begivenheder som midlertidige, se dig selv som beføjet til at gribe ind over for et offer for omstændighederne og se begivenheder som muligheder for at vokse, øger vores modstandsdygtighed.

2. Skift, hvordan du fortolker din krops signaler. Hvordan vi fortolker begivenhederne i vores liv har meget at gøre med hvor stressende vi føler. Hvad hvis vi fortolkede kroppens signaler som at give os energi, kraft og drivkraft til succes? Næste gang du føler dig stress, tænker du på, at disse følelser mobiliserer dig til handling.

3. Træne med Body Scan-meditation. Sid stille og systematisk, så opmærksom fra den ene kropsdel ​​til den næste, start øverst på hovedet og bevæg dig til fødderne (eller omvendt). Dette styrker insulaen, den del af hjernen, der er forbundet med vores evne til interoception (en mindre kendt forstand, der hjælper os med at forstå og føle, hvad der foregår i vores krop). Denne kapacitet er kernen i at være opmærksom, empatisk og følelsesmæssigt smidig. Når vi lærer at ændre kroppens respons på stress, åbner vi plads for selvmedfølelse og dygtig handling for os selv og andre. (Mere om dette i hendes bog, The MindfulDay.)

Når vi bliver bedre til at blive mere bevidste i vores daglige liv, kan vi med større opmærksomhed se vores tanker (Hvad tror jeg om denne situation?) Og vores krops fornemmelser (Hvad fortæller min krop mig lige nu?).

Når vi gør dette, kan vi skabe plads til at roe sindet og kroppen og være dygtigere i de meget fyldige og til tider intense liv, vi fører.

Sign up for newsletter

Create an account for free access to an exclusive email newsletter delivering a selection of articles hand-picked by the editors (event updates, special offers and competitions)